Uw eigen appartement

Assistentiewoning


Voor bewoners met een beperkte zorgvraag

Serviceflats


De serviceflats van het Zorgcentrum Sint-Lodewijk tellen 40 appartementen, een restaurant met ontspanningsruimte, een wassalon, een kapsalon, een ontvangstbalie en een logistieke ruimtes.
Uw eigen apartement
Elk appartement is voorzien van een inkomhal, een volledig uitgeruste keuken, een leefruimte, een slaapkamer en een geventileerde badkamer en berging. Ze beschikken bovendien over een telefoon- en televisieaansluiting met mogelijkheid tot internetaansluiting, een noodoproepsysteem en een videofoon (deurbel met camera).

13 appartementen zijn uitgerust met een balkon en 8 appartementen zijn iets ruimer gebouwd. Elk appartement kan bewoond worden door twee personen.
  • Een appartement van 63 m² met balkon (type A)
  • Een appartement van 54m² met balkon (type B)
  • Een appartement van 58m² zonder balkon (type C)
  • Een appartement van 54 m² zonder balkon (type D)
wzc sint-lodewijk assistentiewoning
Sint-Lodewijk
Verzorging Sint-Lodewijk

Onze verzorging

Indien u interesse hebt in onze dienstverlening, vragen wij u een afspraak te maken om de opnamemogelijkheden te bespreken. 

Dag en nacht is er personeel beschikbaar om hulp te bieden tijdens noodsituaties. 

Bij langdurige zorgverlening (bijvoorbeeld tijdens een revalidatie) werken wij samen met thuiszorg, zodat het voor u mogelijk blijft om op uw appartement te blijven wonen. Een minimale zelfredzaamheid is echter wel vereist. Indien een bewoner meer intensieve zorg met extra toezicht nodig heeft, dan wordt met voorrang een aangepaste oplossing in het zorgcentrum aangeboden. 

Verder staat de directeur, het hoofd bewonerszorg, het secretariaat, de woon- en zorgassistenten, de keuken, de technische dienst, de tuindienst, de pedicure, het kapsalon en het wassalon ter beschikking.

We hebben een functionele binding met de geriatrische ziekenhuisafdeling van het A.Z. St. Jozef te Malle en met de palliatieve eenheid Coda Hospice te Wuustwezel. Er is een coördinerend arts verbonden aan de instelling, de eigen huisarts kan u vrij kiezen.

Verse maaltijden

Dagelijks bieden we, mits betaling, verse maaltijden aan vanuit onze keuken van het zorgcentrum. Het middagmaal wordt opgediend in het restaurant. Ontbijt en avondmaal worden op de appartementen geserveerd.
Assistentiewoningen Sint-Lodewijk
Assistentiewoningen Sint-Lodewijk

De gebruikersraad

De bewonersraad vergadert minstens vier maal per jaar, waarvan twee maal in het voorjaar en twee maal na de vakantieperiode. De vergaderingen worden begeleid door de directeur en de sociale dienst.

Spirituele zingeving

Woon- en Zorgcentrum Sint-Lodewijk is christelijke geïnspireerd. Ieders filosofische, politieke en godsdienstige opvatting wordt gerespecteerd. Er is mogelijkheid om op zondag een eucharistieviering of gebedsdienst bij te wonen in de kapel van het zorgcentrum.
Assistentiewoningen Sint-Lodewijk